Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napján 2019.06.04-én iskolánkban megemlékezést tartottunk, melyen a 7.r osztály adott műsort.  
Galéria

Madarak és Fák napja

2019.05.10-én pénteken a Madarak és Fák napja alkalmából iskolánk tanulóinak szebbnél szebb rajzai kerültek ki az aulánkba.
Köszönet Oroszné Polgár Anikó tanárnéninek a kiállítás létrehozásában.
Galéria

E-Ügyintézés beiratkozáshoz

A beiratkozás ügyintézési folyamata

A beiratkozás ügyintézése két féle módon végezhető:

1) A korábbi éveknek megfelelően a beiratkozás napján a szülő/gondviselő személyesen megjelenik az általános iskolába a szükséges dokumentumokkal, és ott kézzel kitölti a gyermek személyes adatait, illetve speciális jellemzőit. Bemutatja az igazolásokat, illetve a nyilatkozatokat.

2) Az e-Ügyintézés bevezetése megteremti a beiratkozáskor várható várakozási idő csökkentését. Ez esetben online módon beküldheti előzetesen a szülő a gyermek személyes és speciális adataira vonatkozó információkat.

Az e-Ügyintézés az alábbi linken érhető el:
2019.05.07-én iskolánkban koncertet adott Bánhidi Krisztián az X-Faktor felfedezettje.
Galéria

Zöldségkóstoló

Az Iskolagyümölcs Program gyümölcs szállítás lezárását követően a Szatmárkert - Hodász Szövetkezet az idén is zöldségkóstoltatót rendezett az 1-6 osztályos diákok számára.
Galéria
Iskolánk 3.r/1 osztálya élményekben gazdag napot tölthetett el a miskolci Auchan pékségébe. A gyerekek megfigyelhették, hogyan készül a kenyér, de maguk is készíthettek péksüteményeket, melyet a pékség dolgozói megsütöttek a számukra. Igazi élmény volt ezeket a finomságokat megkóstolni.
Galéria
Iskolánkban az 1.n osztály Húsvéti hagyományokat elevenített fel.
Köszönjük: Erdélyi Zsoltné és Sajgó Lászlóné tanítóknak
Galéria

Költészet Napja

2019. április 11-én a Költészet Napja alkalmából közös verseléssel kezdtük a napot. Köszönjük Nagy Marianna tanárnőnek a nemes ötletet.
 

Fórum az egészségtudatos táplálkozásról

A zöldség- és gyümölcsfogyasztásra, az egészségtudatos táplálkozásra fókuszál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) iskolai tájékoztató fóruma, ami csütörtökön Miskolcra is elért: a Szabó Lőrinc Általános Iskola diákjai nagy lelkesedéssel vettek részt a beszélgetésben.

Galéria

Nyílt nap

2019. február 20-án nyílt napot tartottunk az érdeklődő óvodások és szülők számára. A vidám programon betekintést nyerhettek iskolánk életébe.
Galéria
2019.03.06-án ÖKO Játékon vettek részt iskolánk 3. évfolyamos tanulói.
Galéria
A Becherovka Miskolci Farsangon az 1.n osztály képviselte iskolánkat a nyitó felvonuláson.
Köszönjük!
Galéria
Szervezők: Sajgó Lászlóné és Erdélyi Zsoltné

Rendhagyó magyar irodalom óra

A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár Mackókiállításán járt a 4./e osztály.
Rendhagyó magyar irodalom óra keretében ismeretterjesztő szövegeket,
meséket, verseket olvastak a medvékről.
Galéria

Óvodások városi vetélkedője

Idén is nagy sikerrel rendeztük meg az óvodások városi vetélkedőjét. A közel 80 nagycsoportos óvodás a cirkuszvilágban kalandozhatott. A vidám programon összemérhették ügyességüket az iskolába készülő csemeték.
Galéria

Szabó Lőrinc halálának évfordulója

Október 3-án ünnepélyes iskolagyűlés keretében emlékeztünk meg Szabó Lőrinc halálának évfordulójáról. A műsort a 5.r osztályos tanulók adták elő. A műsort szerkesztette és betanította Pappné Banka Judit.
A megemlékezés virágait az osztályok képviselői helyezték el a költőóriás domborműve előtt.
Galéria

Megemlékezés az '56-os eseményekről

Ünnepélyes iskolagyűlés keretében a 6.n osztály tanulói idézték fel a forradalom eseményeit. A ünnepi műsort szerkesztette és betanította Üveges Tímea tanárnő.
A dekorációt Demeter-Pénzes Marianna tanárnő készítette.
Galéria

Határtalanul 2019A Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola 2018-ban sikeresen pályázott az EMMI "Határtalanul" programjára. 2019. május 17-21 között iskolánk 59 hetedik évfolyamos tanulója és 4 kísérőtanár utazott el Erdélybe.
Bővebben
Boncsér Gábor tanár úr és barátai táncházi programmal kedveskedtek a 6. évfolyam tanulói számára.
Galéria
Iskolánk névadójának szobrát koszorúztuk meg 2019. április 1-jén a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár udvarán. Köszönjük a 3.n és 7.n osztályos tanulók részvételét, a kíséretet Elekné Aranyos Krisztina és Kuthi Rita tanárnőknek.
Galéria

Fenntarthatósági témanap

A Fenntarthatósági témahét programsorozatán belül témanapot is tartottunk:
a víz lábnyom csökkentése, a helyes vízhasználat, a rendszeres vízivás fontossága, a hulladéktermelés csökkentése témájában.
Köszönjük az osztályok együttműködését, és a szervezést Kiserné Gémes Judit tanárnőnek.
Galéria

Fenntarthatósági témahét

Március 18-án reggel rövid iskolagyűlés keretében nyitottuk meg a Fenntarthatósági témahét projektnapjait.
 Galéria

Hangverseny

A filharmónia szervezésében "Ilyen a jazz" címmel interaktív hangerversenyt láthattak diákjaink iskolánk aulájában.
Galéria

Adventi gyertyagyújtás

December 21-én meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján az IV. gyertyát.
A műsorban a 3. évfolyam tanulói szerepeltek.
Szívből gratulálunk
Gedeonné Bátyi Klára kolléganőnknek, aki  pedagógus nap alkalmából évtizedeken át végzett tehetséggondozó munkájáért tankerületi elismerésben részesült.

Karácsonyi műsor

Az év utolsó napját ünnepélyes karácsonyi műsorral zártuk, melyen szerepeltek iskolánk diákjai, tanárai valamint a Premier Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai.
Galéria
A Fenntarthatósági Hét kapcsán iskolánk 3. évfolyamos tanulói meglátogatták az Avason található Arborétumot!
Galéria

Iskolánk bekapcsolódott az Oktatási Hivatal Fenntarthatósági Témahét 2018. projektjébe. A tanítási hétbe az alábbi programelemeket építettük be.


Adventi gyertyagyújtás

December 17-én meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján az III. gyertyát.
A műsorban a 3. évfolyam tanulói szerepeltek.

Adventi gyertyagyújtás

December 10-én meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján az II. gyertyát.
A műsorban a 3. évfolyam tanulói szerepeltek.

Mikulásműsor

December 5-én egy vidám mesejáték keretén belül látogatta meg iskolánkat a Mikulás. Ezt megelőzően a Premier Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és pedagógusai koncerttel kedveskedtek.
A mesejátékot betanította Elekné Aranyos Krisztina
Galéria

Témanapok a Szabó Lőrinc iskolában

2018.10.29-én Miskolc kincsei címmel városnézés témanapot tartottunk. Az osztályok felfedezték Miskolc nevezetességeit, megismerkedtek történelmi és kultúrális nevezetességeivel. Az osztályok kiállítást keretében mutatták be élményszerző útjukat.
Galéria

2018.11.29-én Egészségnap címmel tartottunk témanapot. Az egészséges életmód témakörében interaktív előadások, gyümölcskóstoltatás, mozgássérültek segítségével történő érzékenyítés valósult meg az osztályokban.
Galéria

Boldogságóra

A POK napok keretében Sajgó Lászlóné Boldogságórát tartott az 1.n osztály tanulóinak.

Márton napi játszóház óvodásoknak

November 8-án Márton napi játszóházat rendeztünk az iskolába készülő óvodásoknak. A vidám rendezvényen a kicsik német nyelvi foglalkozáson vettek részt és lámpásokat készítettek. A programot lámpás felvonulás zárta.
Galéria

Adventi gyertyagyújtás

December 3-án meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján az I. gyertyát.
A műsorban a 3. évfolyam tanulói szerepeltek.
Galéria

Gyermekek Világnapja

Iskolánk 3.r/14.n és 6.r osztályos tanulói kékbe öltöztek a "Gyermekek Világnapja" alkalmából.Pályaorientációs nap

Iskolánkban 2018.10.26-án Pályaorientációs napot szerveztünk, melyre meghívtuk a Fáy A. Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnáziumot, Miskolci Ferenczi S. Egészségügyi Szakgimnáziumot, Miskolci Bláthy O. Villamosipari Szakgimnáziumot, Szentpáli Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát,  a Bosch képviselőit és a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség BAZ megyei képviselőit. A diákok képet kaptak a különböző iskolák életéről és különböző szakmákat ismerhettek meg egy kötetlen délelőtt keretében. 
A 6. és 7. évfolyamunk ellátogatott a Miskolci Andrássy Gy. Gépipari Szakgimnáziumba illetve a Miskolci Kós K. Építőipari Szakgimnáziumba, s betekintést nyert az itt folyó munkába.
Galéria

Nyílt nap

Iskolánk 2018.11.20-án Nyílt napot tartott az első évfolyamon, nagy örömünkre sok kedves szülő látogatta meg az órákat.
Galéria

Cipődoboz-gyűjtő akció

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Vöröskereszt BAZ Megyei Szervezete közös Cipődoboz-gyűjtő akciót szervezet, melyre sok-sok csomagunk érkezett. Köszönjük diákjaink és a kedves szülők közreműködését.
Galéria

Koszorúzás

Október 23-án Miskolcon több helyszínen megemlékezést tartottak az '56-os hősök emlékére. Iskolánk tanulói a Kossuth utcai Szabó Lőrinc emléktábla előtt idézték fel a forradalom eseményeit.
Mikitáné Újjobbágy Erzsébet és Lengyel Zsuzsanna megkoszorúzták az emlékhelyet.

Elismerő oklevél

Iskolánk pedagógusai elkötelezett és kiváló tehetséggondozó munkájukért Platina minősítésű elismerő oklevélben részesültek.

EFOP-3.3.5-17 pályázati tábor

A Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása címmel tábort rendeztünk iskolánkban.
Galéria

Események

INTÉZMÉNYVEZETŐ


Mikitáné Újjobbágy Erzsébet
Elérhetőségeink:
Cím: 3530 Miskolc, Vörösmarty u. 76.
OM: 028953

Titkárság 30/841-0720 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gazdasági Iroda 30/841-0893 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szociális munkás: Tóth Martin 20/235-3073